22. helmi, 2016

Teksti

Hei, ja terveiset Hämeenlinnasta!

Messut Hämeenlinnassa  on nyt siis takanapäin ja iloksemme voimme kertoa että messut olivat positiivinen kokemus. Kävijöitä tulvi ovesta ensimmäisen 2 tunnin aikana jopa 700 mikä on hienoa ja kupit, pullot, purkit, kellot ym. esineet vaihtoivat omistajaa kun keräilijät löysivät kokoelmiinsa täydennyksiä. Hämeenlinna osoittautui meille todelliseksi koulutuspaikaksi, saimme nimittäin vieruskaveriksi ihmisen jonka pitkä kokemus ja tieto -taito alalta hämmästytti! Saimme infoa niin suomen tuontikiellosta ennen vuotta -63 kuin vanhojen mestareiden tuotteiden synnystä ja myynnistä.

Sellainenkin kuriositeetti että pieni Riihimäen lasilautanen jota olimme arvelleet käytettävän esimerkiksi voille, mädille tai pikku "paloille" kuuluukin hienon ladyn pukeutumispöydälle. Siinä nimittäin säilytettiin ns.hengettömiä, eli hiusneujola! Nyt siis tiedämme mitä myymme kun seuraavan kerran vastaava lautanen tulee vastaan.

 🙂  

Kaikenkaikkiaan mukava porukka oli myyjiksi saapunut, jotkut ennestään tuttuja jotkut uusia tuttavuuksia joiden tuotevalikoimista löytyi seinäkelloista pieniin pilleripurkkeihin ja kaikkea siltä väliltä, toki enimmäkseen tarjolla oli posliinia ja designlasia.

Lasimuotoilija Helena Tynellin suunnittelemat Pala-maljakot ja  erilaiset pullot olivat tällä kertaa erittäin haluttuja mikä on tyypillistä kun ottaa huomioon että ko. taiteilija kuoli 97-vuotiaana 18 tammikuuta tänä vuonna. Tynellin ehkä kaikkein tunnetuin tuote on Riihimäen lasille suunniteltu Aurinkopullo jota valmistettiin vuosina 1964-1974 neljää kokoa ja ainakin 19 eri väriä ja jonka suurimmista, esimerkiksi lilan-sävyisestä saa pulittaa satoja euroja. Eli jos omistat aurinkopullon pidä siitä kynsin ja hampain kiinni koska se on nyt arvossaan. :)

Nyt onkin sitten messut meidän osalta käyty ja keskitymme kesän tapahtumiin. Uuden kahvilan suunnittelu ja valmistelu tulee viemään aikaa ja energiaa kun kierrellään etsien uutta tavaraa ja erikoisuuksia avoimet pihat tapahtumaan ja kesämarkkinoille.

Eli, iloista kevättä kaikille sivun lukijoille

Toivottavat Aija ja Pauli

TUPARENGIN ARABIA-MAKASIINISTA