Kulunut kesä 2021

22. huhti, 2017

Kevät antaa odottaa itseään. Peipposet saapuneet lintulaudalle mutta pääskyjä  vielä odotellaan...

Hitaan hitaasti kevät etenee ja kesää kohti mennään.

Kesäkauden ensimmäinen tapahtuma Tuparengin osalta on taas Kristiinankaupungin Avoimet Portit tapahtuma 17-18 kesäkuuta jonne odotetaan runsaasti vierailijoita, myös Krepelinin pihapiiriin ja tietysti sinne meidän Arabia-makasiiniin. Syksyn ja kevään aikana löytyneet aarteet, lasitavara, nippelit ja näppelit ym. rompe laitetaan framille sitä mukaan kun ehditään, eli tervetuloa katsomaan mitä makasiinista löytyy!

Lämpöisiä  säitä odotellen.....

Terveisin Tuparenki / Arabia Makasiini

 

25. kesä, 2016

Avoimet portit tuli ja meni...........

Ja nyt se on avattu!

Siis uuden ulkoasun ja  elämän saanut  entinen"korttelihuussi" tai käymälä, miksi sitä nyt kukin haluaa nimittää! Noin sata vuotta sitten koko apteekkikorttelin asukkaiden ja työntekijöiden käyttämää yhteisvessaa kävi ihastelemassa ja ihmettelemässä moni Kristiinankaupungin avoimet portit tapahtumassa vieraillut! Moni nuorimman sukupolven edustaja näki ensimmäistä kertaa moisen ihmeellisyyden!  :)                                Joku taas pikkuisen hätkähti alhaaltapäin havaittuja reikiä, ja vastaavasti hymähteli kun saattoi kurkistaa sellaisen läpi alhaalla kahvia nautiskelevia. Eipä ole vastaavaa ihan äkkiä tullut vastaan totesi moni!

Seuraava koitos onkin sitten 3 päiväiset kesämarkkinat, eli tervetuloa taas Kristiinankaupunkiin ja Krepelinin pihapiiriin, Itäinen pitkäkatu 47 :n  heinäkuun 15-17 pvä.

Terveisin Tuparenki

 

16. touko, 2016

Avoimet Portit tapahtuma 18-19.6.2016 Kristiinankaupungissa lähestyy.........

Kesäkuun hittitapahtuma kotikaupungissani on ehdottomasti Avoimet Portit joka avaa vierailijoille mahdollisuuden kurkistaa eri ikäisten talojen pihoihin ja ehkä jopa sisätiloihin.

Arabia-putiikki haluaa uudistua ja siksi olemme jo jonkin aikaa työskennellyt uuden nähtävyyden parissa riihen viimeiseenkin päätyyn!

Nyt kannattaa siis poiketa 8 tieltä  ja ajaa Kristiinankaupunkiin jo kesäkuussa, viikkoa ennen juhannusta ja tulla tutustumaan pikkukaupungin pihoihin ja saloihin sekä tietysti Arabia-putiikkiin Krepelinin pihassa jossa kaikenlaista muutakin nähtävää!

Tervetuloa siis kaikki tutut ja tuntemattomat vuonna 1812 rakennetun Krepelinin kauppiastalon pihapiiriin kahville ja löytöjä tekemään.

 

Terveisin Tuparenki.fi  &

Krepelin.fi

Itäinen pitkäkatu 47

64100 Kristiinankaupunki

 

22. helmi, 2016

Hei, ja terveiset Hämeenlinnasta!

Messut Hämeenlinnassa  on nyt siis takanapäin ja iloksemme voimme kertoa että messut olivat positiivinen kokemus. Kävijöitä tulvi ovesta ensimmäisen 2 tunnin aikana jopa 700 mikä on hienoa ja kupit, pullot, purkit, kellot ym. esineet vaihtoivat omistajaa kun keräilijät löysivät kokoelmiinsa täydennyksiä. Hämeenlinna osoittautui meille todelliseksi koulutuspaikaksi, saimme nimittäin vieruskaveriksi ihmisen jonka pitkä kokemus ja tieto -taito alalta hämmästytti! Saimme infoa niin suomen tuontikiellosta ennen vuotta -63 kuin vanhojen mestareiden tuotteiden synnystä ja myynnistä.

Sellainenkin kuriositeetti että pieni Riihimäen lasilautanen jota olimme arvelleet käytettävän esimerkiksi voille, mädille tai pikku "paloille" kuuluukin hienon ladyn pukeutumispöydälle. Siinä nimittäin säilytettiin ns.hengettömiä, eli hiusneujola! Nyt siis tiedämme mitä myymme kun seuraavan kerran vastaava lautanen tulee vastaan.

 🙂  

Kaikenkaikkiaan mukava porukka oli myyjiksi saapunut, jotkut ennestään tuttuja jotkut uusia tuttavuuksia joiden tuotevalikoimista löytyi seinäkelloista pieniin pilleripurkkeihin ja kaikkea siltä väliltä, toki enimmäkseen tarjolla oli posliinia ja designlasia.

Lasimuotoilija Helena Tynellin suunnittelemat Pala-maljakot ja  erilaiset pullot olivat tällä kertaa erittäin haluttuja mikä on tyypillistä kun ottaa huomioon että ko. taiteilija kuoli 97-vuotiaana 18 tammikuuta tänä vuonna. Tynellin ehkä kaikkein tunnetuin tuote on Riihimäen lasille suunniteltu Aurinkopullo jota valmistettiin vuosina 1964-1974 neljää kokoa ja ainakin 19 eri väriä ja jonka suurimmista, esimerkiksi lilan-sävyisestä saa pulittaa satoja euroja. Eli jos omistat aurinkopullon pidä siitä kynsin ja hampain kiinni koska se on nyt arvossaan. :)

Nyt onkin sitten messut meidän osalta käyty ja keskitymme kesän tapahtumiin. Uuden kahvilan suunnittelu ja valmistelu tulee viemään aikaa ja energiaa kun kierrellään etsien uutta tavaraa ja erikoisuuksia avoimet pihat tapahtumaan ja kesämarkkinoille.

Eli, iloista kevättä kaikille sivun lukijoille

Toivottavat Aija ja Pauli

TUPARENGIN ARABIA-MAKASIINISTA

 

2. helmi, 2016

KATSAUS MENNEESEEN SYKSYYN

Tuparengin Arabia-makasiinisivut verkossa täyttää 1/2 vuotta ja pitäisi miettiä uutta ilmettä ja/tai sisältöä, mutta mitä? Siinäpä tuumattavaa jonka tuloksena päätimme ruveta julkaisemaan omaa blogia.

Kesä -ja syysmarkkinoiden lisäksi olemme käyneet parilla messuilla, lähinnä keräily -ja antiikki sellaisilla ja kokemukset niistä ovat olleet hieman "vaihtelevia", mutta kaikista oppii jotain! Ei ole itsestään selvää että juuri se hittituote josta sisustuslehti kirjoittaa uppoaa messukansaan pohjanmaalla, keräilijää saattaakin viehättää 10 vuotta mukana raahatut vanhat soppakulhot! Koko tuotevalikoimaa ei voi mitenkään messuille ottaa mukaan, sellaisia tiloja on mahdoton saada, eikä kannatakaan. Eli mitä sitten ottaa mukaan?  Enään ei riitä että on Arabian maitokannuja tai retro-kuppeja. Pitää olla vähän kaikkea, jokaiselle jotain, eli niiden maitokannujen lisäksi pitää löytyä myös isäntäväelle mielenkiintoisia esineitä. Tätä puolta aiomme jatkossa kehittää ja miettiä että myös miehet viihtyisivät makasiinissamme paremmin ja löytäisivät mielenkiintoisia esineitä joko ihan "takan reunalle" tai mahdollisesti johonkin harrastusprojektiin.

Olisiko sinulla mielessä jotain messu -tai markkinatapahtumaan liittyvää ideaa tai esineitä joista haluat kertoa?  Vinkkaa meitä!! Lähetä viesti sähköpostiin: info@tuparenki.fi

 

Seuraavaksi suunnistamme Hämeenlinnaan jossa Antiikki, taide -ja keräilymessut toivottavasti keräävät runsaasti kävijöitä .

TERVETULOA TAPAAMAAN MEITÄ SINNE  HELMIKUUN 20-21 pvä.

Helmikuun 2 pvä päivitys

Ystävällisin terveisin

TUPARENGIN

ARABIA -MAKASIINI