Blogin uutiset viikolta 11

11. maalis, 2018

 

Vuosi on vaihtunut ja on taas aika suunnata katseet kohti kevään ja kesän tapahtumia. Sydäntalven aikana on pikkuhiljaa kerätty mielenkiintoisia esineitä, etsitty tiettyjä astioita/osia asiakkaiden toiveiden mukaan ja tehty löytöjä jotka kesällä, toivon mukaan vaihtavat omistajaa. Kesämarkkinat palaavat taas "omalle" paikalleen eli heinäkuun puoliväliin, eli tällä kertaa kaupunki täyttyy markkinamyyjistä ja kävijöistä 13-15 heinäkuuta. Viime vuonna tehty kokeilu jossa markkinoiden ajankohta siirrettiin viikkoa myöhemmäksi ei ottanut tulta ja sai paljon kritiikkiä, joten nyt ollaan taas ruodussa.

Kevättä odotellessa......

Terveisin Tuparengit 🙂

 

 

 

1. elo, 2017

Suosiolliset säät takasivat jälleen Kesämarkkinoiden onnistumisen. Kolmipäiväisten markkinoiden aikana Kristiinankaupungissa vieraili arviolta 70 000 tuhatta ihmistä, mikä on uusi ennätys!

Kävijämäärän huomasi hyvin myös Krepelinin pihan kirpputorilla ja Arabia-makasiinissa jossa jo perjantaina ajoittain oli tungosta kun mm ensi kertaa kaupungissa vierailleet ihastelivat talon ja pihapiirin aarteita tai nauttivat munkkipossu kahvit. Lasi, posliini, retro ja muut vanhat esineet vaihtoivat omistajaa ahkerasti.

Kävijöitä oli myös ulkomailta. Sieltä täältä kuului mm. tanskankieltä, flaamia (Hollanti), saksaa, englantia, ruotsia, japania jne. Ja ihastuneita kommentteja tuli runsaasti. Hämmästeltiin väkimäärää, pihapiiriä ja rakennusten kauneutta sekä koko kaupungin viehättävää olemusta. Paljon kehuja sai myös uusi rantabulevardi ja vierasvenesatama.

Seuraavan kerran ovet ovat auki Vanhanajan toripäivänä, lauantaina 2 syyskuuta. Tervetuloa silloinkin!!

TUPARENKI

22. huhti, 2017

Kevät antaa odottaa itseään. Peipposet saapuneet lintulaudalle mutta pääskyjä  vielä odotellaan...

Hitaan hitaasti kevät etenee ja kesää kohti mennään.

Kesäkauden ensimmäinen tapahtuma Tuparengin osalta on taas Kristiinankaupungin Avoimet Portit tapahtuma 17-18 kesäkuuta jonne odotetaan runsaasti vierailijoita, myös Krepelinin pihapiiriin ja tietysti sinne meidän Arabia-makasiiniin. Syksyn ja kevään aikana löytyneet aarteet, lasitavara, nippelit ja näppelit ym. rompe laitetaan framille sitä mukaan kun ehditään, eli tervetuloa katsomaan mitä makasiinista löytyy!

Lämpöisiä  säitä odotellen.....

Terveisin Tuparenki / Arabia Makasiini

 

25. kesä, 2016

Avoimet portit tuli ja meni...........

Ja nyt se on avattu!

Siis uuden ulkoasun ja  elämän saanut  entinen"korttelihuussi" tai käymälä, miksi sitä nyt kukin haluaa nimittää! Noin sata vuotta sitten koko apteekkikorttelin asukkaiden ja työntekijöiden käyttämää yhteisvessaa kävi ihastelemassa ja ihmettelemässä moni Kristiinankaupungin avoimet portit tapahtumassa vieraillut! Moni nuorimman sukupolven edustaja näki ensimmäistä kertaa moisen ihmeellisyyden!  :)                                Joku taas pikkuisen hätkähti alhaaltapäin havaittuja reikiä, ja vastaavasti hymähteli kun saattoi kurkistaa sellaisen läpi alhaalla kahvia nautiskelevia. Eipä ole vastaavaa ihan äkkiä tullut vastaan totesi moni!

Seuraava koitos onkin sitten 3 päiväiset kesämarkkinat, eli tervetuloa taas Kristiinankaupunkiin ja Krepelinin pihapiiriin, Itäinen pitkäkatu 47 :n  heinäkuun 15-17 pvä.

Terveisin Tuparenki

 

16. touko, 2016

Avoimet Portit tapahtuma 18-19.6.2016 Kristiinankaupungissa lähestyy.........

Kesäkuun hittitapahtuma kotikaupungissani on ehdottomasti Avoimet Portit joka avaa vierailijoille mahdollisuuden kurkistaa eri ikäisten talojen pihoihin ja ehkä jopa sisätiloihin.

Arabia-putiikki haluaa uudistua ja siksi olemme jo jonkin aikaa työskennellyt uuden nähtävyyden parissa riihen viimeiseenkin päätyyn!

Nyt kannattaa siis poiketa 8 tieltä  ja ajaa Kristiinankaupunkiin jo kesäkuussa, viikkoa ennen juhannusta ja tulla tutustumaan pikkukaupungin pihoihin ja saloihin sekä tietysti Arabia-putiikkiin Krepelinin pihassa jossa kaikenlaista muutakin nähtävää!

Tervetuloa siis kaikki tutut ja tuntemattomat vuonna 1812 rakennetun Krepelinin kauppiastalon pihapiiriin kahville ja löytöjä tekemään.

 

Terveisin Tuparenki.fi  &

Krepelin.fi

Itäinen pitkäkatu 47

64100 Kristiinankaupunki