Blogin uutiset Korona kevään jälkeen

1. heinä, 2020

Meille kaikille varmasti hankala kevät meni "kotona" ja kevätmarkkinat jäivät pitämättä ja samoin Avoimet portit.

Nyt kun vihdoin rajoituksia puretaan ja ihmiset alkavat liikkua, on kotimaanmatkailu nostanut suosiotaan, jonka vuoksi me Tuparengissäkin päätimme avata ovet koko heinäkuun ajaksi!

Tervetuloa siis läheltä ja kaukaa tutustumaan kauniiseen Kristiinankaupunkiin ja sen viehättävään puutaloidylliin ja Krepelinin pihapiriin jossa Arabia-makasiini on.

Olemme avoinna 1.7-2.8.2020 

Maanantaisin suljettu,  Ti-KE klo: 10-17,  Lauantaina klo: 10-14 ja Sunnuntaina klo: 11-15

Terveisin Tuparenki

Itäinenpitkäkatu 47, 64100 Kristiinankaupunki

puh: 045-1889942

11. maalis, 2018

 

Vuosi on vaihtunut ja on taas aika suunnata katseet kohti kevään ja kesän tapahtumia. Sydäntalven aikana on pikkuhiljaa kerätty mielenkiintoisia esineitä, etsitty tiettyjä astioita/osia asiakkaiden toiveiden mukaan ja tehty löytöjä jotka kesällä, toivon mukaan vaihtavat omistajaa. Kesämarkkinat palaavat taas "omalle" paikalleen eli heinäkuun puoliväliin, eli tällä kertaa kaupunki täyttyy markkinamyyjistä ja kävijöistä 13-15 heinäkuuta. Viime vuonna tehty kokeilu jossa markkinoiden ajankohta siirrettiin viikkoa myöhemmäksi ei ottanut tulta ja sai paljon kritiikkiä, joten nyt ollaan taas ruodussa.

Kevättä odotellessa......

Terveisin Tuparengit 🙂

 

 

 

1. elo, 2017

Suosiolliset säät takasivat jälleen Kesämarkkinoiden onnistumisen. Kolmipäiväisten markkinoiden aikana Kristiinankaupungissa vieraili arviolta 70 000 tuhatta ihmistä, mikä on uusi ennätys!

Kävijämäärän huomasi hyvin myös Krepelinin pihan kirpputorilla ja Arabia-makasiinissa jossa jo perjantaina ajoittain oli tungosta kun mm ensi kertaa kaupungissa vierailleet ihastelivat talon ja pihapiirin aarteita tai nauttivat munkkipossu kahvit. Lasi, posliini, retro ja muut vanhat esineet vaihtoivat omistajaa ahkerasti.

Kävijöitä oli myös ulkomailta. Sieltä täältä kuului mm. tanskankieltä, flaamia (Hollanti), saksaa, englantia, ruotsia, japania jne. Ja ihastuneita kommentteja tuli runsaasti. Hämmästeltiin väkimäärää, pihapiiriä ja rakennusten kauneutta sekä koko kaupungin viehättävää olemusta. Paljon kehuja sai myös uusi rantabulevardi ja vierasvenesatama.

Seuraavan kerran ovet ovat auki Vanhanajan toripäivänä, lauantaina 2 syyskuuta. Tervetuloa silloinkin!!

TUPARENKI

22. huhti, 2017

Kevät antaa odottaa itseään. Peipposet saapuneet lintulaudalle mutta pääskyjä  vielä odotellaan...

Hitaan hitaasti kevät etenee ja kesää kohti mennään.

Kesäkauden ensimmäinen tapahtuma Tuparengin osalta on taas Kristiinankaupungin Avoimet Portit tapahtuma 17-18 kesäkuuta jonne odotetaan runsaasti vierailijoita, myös Krepelinin pihapiiriin ja tietysti sinne meidän Arabia-makasiiniin. Syksyn ja kevään aikana löytyneet aarteet, lasitavara, nippelit ja näppelit ym. rompe laitetaan framille sitä mukaan kun ehditään, eli tervetuloa katsomaan mitä makasiinista löytyy!

Lämpöisiä  säitä odotellen.....

Terveisin Tuparenki / Arabia Makasiini

 

25. kesä, 2016

Avoimet portit tuli ja meni...........

Ja nyt se on avattu!

Siis uuden ulkoasun ja  elämän saanut  entinen"korttelihuussi" tai käymälä, miksi sitä nyt kukin haluaa nimittää! Noin sata vuotta sitten koko apteekkikorttelin asukkaiden ja työntekijöiden käyttämää yhteisvessaa kävi ihastelemassa ja ihmettelemässä moni Kristiinankaupungin avoimet portit tapahtumassa vieraillut! Moni nuorimman sukupolven edustaja näki ensimmäistä kertaa moisen ihmeellisyyden!  :)                                Joku taas pikkuisen hätkähti alhaaltapäin havaittuja reikiä, ja vastaavasti hymähteli kun saattoi kurkistaa sellaisen läpi alhaalla kahvia nautiskelevia. Eipä ole vastaavaa ihan äkkiä tullut vastaan totesi moni!

Seuraava koitos onkin sitten 3 päiväiset kesämarkkinat, eli tervetuloa taas Kristiinankaupunkiin ja Krepelinin pihapiiriin, Itäinen pitkäkatu 47 :n  heinäkuun 15-17 pvä.

Terveisin Tuparenki